2013. október 25., péntek

Beszéljen Petra magyarul?

A Linux Mint soron következő kiadása a 16-os verzió, amelynek kódneve Petra. Ahhoz, hogy ez a verzió is magyarul is elérhető levő legyen közösségi munkában kell lefordítani a felhasználói felületet. A Cinnamon változat honosítása itt zajlik:
https://translations.launchpad.net/linuxmint/latest/+lang/hu
A honosítás jól halad, a tervezett november végi megjelenés előtt könnyedén elkészül a fennmarad 100 karakterfüzér honosítása. Akinek van kedve a fenti linken tehet javaslatokat a még le nem fordított részekre, illetve átnézheti a már elkészült fordításokat. A hibajelentéseket és az új javaslatokat is nagy örömmel várjuk.

Másik kérdés, ami felmerül bennem a honosítással kapcsolatban, hogy a hivatalos dokumentációt nincs kedve valakinek frissíteni?
http://www.linuxmint.com/documentation.php

6 megjegyzés:

  1. Persze, hogy "beszéljen magyarul"! De hát még amit most használok, a Mint-15 sem mindenütt magyar nyelvű?!

    VálaszTörlés
  2. Hova küldhetem az észrevételeimet? Bár nem tudok igazán egyetlen nyelvet sem azért a magyart jól beszélem. :) Kíváncsiságból belenéztem a fordításokba. Pl a Mint Install : 7. fordítása Running - Fut. Esetleg "Futtatás" jobb lenne. Vagy a 20. Search while typing - Keresés gépelés közben. Helyette: "Szó keresése, beírás közben" talán. Persze a környezettől és a feladattól függ. Ezt csak épp hirtelen láttam. Ha gondolja valaki és helyesli az elgondolásom, komolyabban átolvashatom. Üdv mindenkinek és jó munkát a fordítóknak. Karesz.

    VálaszTörlés
  3. Szia ide is megírhatod, esetleg linkekkel kiegészítve, ahol találtad. Sok helyen van régebbi fordítás, még nem volt időnk mindent átnézni és a tegezéseket és egyéb hibákat kiszűrni. Nagyszerű lenne, ha részletesebben átnéznéd, javaslatokat tennél.
    A konkrét esetek:
    Running – Fut - meg kell nézni, hol jelenik meg: ha állapot visszajelzés akkor jó, ha felhasználói művelet akkor a javaslatod a helytálló.
    Search while typing – Keresés gépelés közben. Helyette: “Szó keresése, beírás közben” -> nem biztos hogy valaki teljes szót keres, de vevő vagyok az alternatív javaslatokra.

    VálaszTörlés
  4. A Petrához van már dokumentáció? Az alapján el tudnám készíteni a magyar doksit.

    VálaszTörlés
  5. Már használom a Petrát, a Mint 16 RC verziót és ez már tényleg jobb és ott is tud magyarul, ahol eddig a 15-ös nem.

    VálaszTörlés
  6. Köszönet azoknak, akik fordítanak, mert nagyon jó munkát végeznek meg kell hagyni.

    VálaszTörlés