2013. december 29., vasárnap

Hogyan tovább?

Évek óta nincs rendes megoldásunk az oldal üzemeltetésére. Jelenleg a Wordpress rendszer mellett Buddypress motorral működik az oldal közösségi része, amely többek között biztosítja a fórumozási lehetőséget. Az adminisztrátorok számára a legnagyobb problémát az álregisztrációk folyamatosan növekvő száma jelenti. Több mint 3800 regisztráció van az oldalon, miközben kb. 1000 felhasználónak lehet aktív a regisztrációja, a többi nagy valószínűséggel külföldi spam regisztráció.

Azt a kérdést vetettük fel, hogy vajon jó megoldás lehetne-e, ha áttérnénk a mostani Buddypress helyett a phpBB fórumrendszerre. Ennek rengeteg előnye lenne, viszont a hátránya, hogy a regisztrált felhasználókat és az eddigi fórum-bejegyzéseket nem tudjuk átmigrálni, így teljesen nulláról kellene elindulnunk, újból kellene regisztrálnotok és új fórumstruktúrát alakítanánk ki (pl. lennének kezdő és haladó csoportok).

Kíváncsian várjuk a szavazatotokat, hogy belemennétek-e egy ilyen újdonságba.

8 megjegyzés:

  1. Persze ezzel semmi gondom, csak mi lesz a többi már hasznos megoldással ami itt elérhető? Gondoltatok esetleg Joomla vagy e107 cms motorra? Az e107-et ismerem és nagyon jónak tartom. Persze ettől még lehet hozzá illeszteni phpBB fórumot. Üdv. Karesz.

    VálaszTörlés
  2. Ha nem lehet migralni akkor szerintem ne. Igény esetén és segítenek fejleszteni egy új oldalt saját forum motorral a mostani adatokat meg atvinnenk.

    VálaszTörlés
  3. A WordPress és a Buddypress párosítást már eleve nem tartottam jónak. Hiába is van védve. A sima fórum motor is megteszi. És szerintem aki eddig regisztrálva volt és persze használta is a fórumot, az biztos, hogy újra fog regisztrálni. A fórumstruktúrák pedig jók lennének. Az pedig, hogy újra kell kezdeni? Nem kérdés szerintem. Eltűnnek a témák? Legalább egy előnye lesz az új fórumnak. Tisztább érthetőbb lesz majd, ár ami a témákat és a keresést illeti. Mer azért meg kell hagyni, hogy itt megtalálni valamit? Nem egészen jól ment. De csapjunk a közepébe nem?

    VálaszTörlés
  4. Természetesen valami jó megoldást keresni kell.
    Pl. Több fórumon, az adott időintervallumon túl inaktív tagokat, egyszerűen törlik.
    Nálunk is biztosan van jó néhány, aki pár napig vagy hétig Mint-et használt, de valami oknál fogva más os-re tért át, a regje meg maradt függően.

    VálaszTörlés
  5. Ezzel nem teljesen értek egyet. Hosszú évek óta Linux-ot használok. Pár hónapja a Linux Mintet. Természetesen regisztráltam magam erre az oldalra is, hiszen szeretnék e közösség tagjai közé tartozni. Mivel viszonylag kifogástalanul működik a rendszerem, nincs szükségem rá, hogy hetente vagy akár havonta bejelentkezzek az oldalra, segítségek után kutatva. Akkor én ez esetbe legyek kidobva 1-2 hónap után. Persze már hallom "lelki" füleimmel, hogy gyere többször... Nos! Sajnos nem érzem azt, hogy van miért rendszeresen visszajárnom az oldalra (pedig szeretnék!!!). Ahhoz képest, hogy a Mintnek közel 1000 fős rajongói tábora alakult ki a Facebookon, közel 400 a Google+ -on, nagyon kis aktivitást és elenyésző produktumot gerjeszt, ami inkább amolyan állóvíz érzését kelti bennem, nem egy olyan közösség oldalát, ahova szinte napi rendszerességgel érdemes lenne visszajárnom...

    VálaszTörlés
  6. Olyat semmiképpen sem fogunk csinálni, hogy valakit kitörlünk a fórumról csak azért, mert nem használja az oldalt. Mindenki annyit használja, vagy nem használja, amennyit csak szeretné. :)
    Két dolog lényeges:
    1.) Ne legyenek álregisztrációk
    2.) Jó struktúrájú legyen a fórum

    A phpBB szerintem mindkét feltételnek eleget tesz.

    VálaszTörlés
  7. Bele kell vágni bátran, de nem ész nélkül. :) Ha valaki megtudja csinálni, hogy elmenti a jobb és komolyabb megoldásokat, az új oldalon meg arhívumban meglehetne tekinteni. Nem lenne rossz. A regekkel meg tényleg nem kell foglalkozni aki volt-van-lesz is. És még jönnek sokan mások. :) Karesz.

    VálaszTörlés
  8. Szerintem nem probléma, ha elvesznek az eddigi tartalmak. Méghozzá azért, mert az új Mint és Ubuntu verziók miatt az 1-2 évnél régebbi leírások és megoldások elavulttá válnak. De akár lehetne konzerválni a jelenlegi fórumot egy aldomainen (pl: oldforum.linuxmint.hu), ahol el lehetne olvasni mindent, de sem írni, sem regisztrálni nem lehetne. Aztán, pár év múlva, akár törölni is lehet.
    Már csak az a kérdés, hogy a mostani phpBB motorba mennyire könnyen tudnak regisztrálni a spammerek? Én még a phpBB 2.x-es változataival dolgoztam és hasonló okok miatt tértem át az SMF-re.

    VálaszTörlés