2011. március 2., szerda

Linux Mint szavazás

A Linux Mint fejlesztői kíváncsiak a felhasználók véleményére, ezért kiírtak egy 17 kérdésből álló szavazást. Ha valamelyikre nem szeretnétek válaszolni nyugodtan hagyjátok ki, viszont a megválaszolt kérdésekkel rengeteget segítetek a fejlesztőknek, amit nagyon köszönnek! :)

A kérdéssort itt találjátok (angol nyelvű): http://blog.linuxmint.com/?p=1686

Töltsétek ki minél többen! :)

7 megjegyzés:

  1. Megvolt. Azért az fura, hogy ilyen alacsony a KDE használók száma.

    VálaszTörlés
  2. +1

    Nekem a 9-es KDE verziója tetszett ugyan de a wifivel bőven volt gondom. A magamfajta usernek meg jó a Gnome is, azzal legalább nem kell(ett) küzdeni..

    VálaszTörlés
  3. Lehet, hogy Konqueror alatt nem működik a szavazás/js ? :-)

    Az pedig már látszik a kérdésekből, hogy az LMDE-t a fejlesztők is lehetséges vezető kiadásnak látják.

    VálaszTörlés
  4. És a wifi gondhoz hogy kapcsolódik, hogy KDE-t vagy Gnome-ot használsz? Nem 1-2 gépet telepítettem már LM-el, de ha eddig a wifi ment az egyik alatt, akkor ment a másik alatt is. Volt olyan párszor, hogy nem ment (Gnome-al se), de akkor egy driver forgatás megoldotta. Olyat láttam már, hogy a network manager KDE verziója hibás volt, de az LM ebben volt jó, akkor a Gnome-osat használták. Egy régebbi LM-ben így megoldották. De ez a network manager hibája, nem a KDE ablakkezelőé, már elnézést.

    VálaszTörlés
  5. Elfelejtettem leírni (lehetne hozzászólás szerkesztése gomb is) : Szóval most már kipróbálhatod a KDE-s verziót is. Ha meg még mindig nem lenne jó, írj nekem, talán tudok segíteni.

    VálaszTörlés
  6. A Debiannal pont most akadt egy kis gondom. Ugyanis alapból csak wine 1.1.x verziók elérhetőek benne, még winehq repóval is. Ugyan találtam oldalakat, ahol van hozzá 1.3.x-es, de 1.2.2-t nem. (.deb csomagokról van szó.) Forrásból fordítani meg nincs kedvem. Bár állítólag Playonlinux-on keresztül telepíthető egy .pol csomaggal, de ez akkor is gond. (Bár LMDE-ban még nem néztem, hogy van-e)

    VálaszTörlés
  7. Nekem megfelel az 1.1 a Heroes 3-hoz (Wog), máshoz pedig inkább Virtualboxot használok.

    Azért megnéztem, van playonlinux csomag a fő tárolóban.

    Wine 1.2-höz pedig én is csak forráskódot találtam, bár ha akarnám akkor ez sem fogna vissza.

    VálaszTörlés