2011. február 4., péntek

TL_WN422G Wireless USB Adapter telepítése

Megosztom veletek a címben lévő wifi adapter üzembehelyezését, mert sajnos nem ismeri fel a Linux Mint automatikusan.

  1. A http://wireless.kernel.org/download/compat-wireless-2.6/ oldalról töltsd le az aktuális verziót! Szükséged lesz még az ar9271.fw file-ra is, amit elérsz a http://git.kernel.org/?p=linux/kernel/git/dwmw2/linux-firmware.git;a=tree oldalon.

  2. Nyiss meg egy terminál ablakot és írd be a következő parancsot, majd add meg a rendszergazdai jelszavadat (ettől kezdve rendszergazdaként adhatod ki az utasításokat a terminálban): sudo su

  3. cd utasítás használata mellett lépj abba a könyvtárba, ahova a compat-wireless-2011-01-30.tar.bz2 file-t (február 3.-án ez az akuális verzió) letöltötted!

  4. A kitömörítéshez gépeld be az alábbi utasítást: tar xjvf compat-wireless-2011-01-30.tar.bz2

  5. cd utasítással lépj be a kitömörítés után létrejött könyvtárba!

  6. Ezek után gépeld be a következő parancsot és várj türelmesen: ./scripts/driver-select ath9k_htc

  7. Ha befejezte a műveletet, akkor futtasd az alábbi parancsot: make && make install

  8. A telepítés befejeztével be kell lépni rendszergazdaként a filemanagerbe. Ha Gnome ablakkezelőt használsz, akkor add ki a  nautilus parancsot!

  9. Másold be az ar9271.fw file-t a /lib/firmware mappába!

  10. A mappán belül találod a kernel mappáját is (például: 2.6.32-30 generic). Lépj be a mappába és másold bele az ar9271.fw file-t!

  11. Lépj ki a filemanagerből! Zárd be a terminál ablakot!

  12. Indítsd újra a számítógépet!

  13. Nézd a TP-LINK TL WN422G wifi stickkedet és örülj, amikor felvillan a zöld led!


Remélem ez a kis leírás tudott segíteni azoknak, akik hasonló adaptert használnak.
Megjegyzés: Kernel frissítés esetén sajnos újfent nem kerül felismerésre ez a típusú adapter. De semmi gond. Egyszerűen újból csináld végig a fentieket!

1 megjegyzés:

  1. Kezdő linuxos vagyok, és a Linux Mint 12 -t lelepi tettem fel Win7 mellé. A TP-LINK TL WN422G-v2 Linux alatt nem működik, viszont a ar9271.fw és a htc_9271.fw file-t megtaláltam a /lib/firmware mappába.
    Ugy gondolom, hogy Linux-Mint 12 -ben a driver benne van, de ennek ellenére megcsináltam a fenti procedurát de igy sem megy. A vezeték nélkküli hálózat kapcsolója OFF állásba van nem lehet ON ra váltani, kirja hogy a stick jelen van ha bedugom., de nem aktiv.

    A segítséget előre is köszönöm.

    Ladikos

    VálaszTörlés